Sambucus nigra - 50 ml

Vorige Artikel 21 van 29 Volgende
€ 9,90 (inclusief btw)
Voorraad 5 stuks

Oertinctuur van de vlierbessen.

Van oudsher de weerstandverhoger bij uitstek en een veelgebruikt middel tegen griep door de antibacteriële en antivirale werking

Fysieke werking:

Vliertinctuur (Sambucus nigrum) tegen koorts en griep

Proteïnen uit vlier spelen een belangrijke rol bij het voorkomen van bacteriële infecties en de versterking van de weerstand in het algemeen. Het is niet alleen antiseptisch maar het weert ook virussen. Anthocyanen, flavonoïden en de vitamine A en C helpen de proteïnen mee bij het uitvoeren van de antiseptische werkingen. Om deze medicinale redenen wordt vlier vanouds door een fytotherapeut/natuurgeneeskundige voorgeschreven bij:

  • Griep, grippale aandoeningen
  • Verkoudheden met koorts, keelpijn en hoest
  • Kinderziekten

Vlierbessen
Vlierbessen

Vlier(bloesem/bes) tegen mond-, neus- en keelproblemen

Vlier werkt samentrekkend en ontstekingsremmend door de looistoffen en ursolzuur dat het bevat. Het remt overvloedige slijmklierafscheiding, verhoogt de bronchiale secretie wat wilt zeggen dat het een slijmoplossend middel is. Hierdoor wordt vlier vanouds voorgeschreven bij de volgende indicaties:

  • Verkoudheid, bronchitis, hoest, droge hoest, hooikoorts, allergische rhinnitis,
  • Chronische mondslijmvliesontsteking, bijholteontsteking,
  • Keelpijn, amandelontsteking, strottenhoofdontsteking, heesheid     (Bron:http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/)

 

Energetische werking

De vlier wordt geassocieerd met tijdloosheid, elfen en magie. Ook wordt hij in verband gebracht met regeneratie, wedergeboorte en het getal dertien. De vlier heerst over de dertiende maand in de Keltische bomenkalender. In het Ierse ogham-alfabet staat de vlier hoog aangeschreven en het is de dertiende boom en letter. De vlier wordt in haar symbolische betekenis verbonden met de maan, water en zuivering van het oude, met Venus en schoonheid, maar ook met Saturnus, wijsheid, de dood en de onverbiddelijke tijd. Een boom van leven en dood, zachtheid en hardheid, donker en licht (zwarte bessen/ witte bloesem)

Met vlier voel je je in staat om altijd weer opnieuw te kunnen beginnen; na elk einde komt weer een nieuw begin. De kracht van zuivering en regeneratie of vernieuwing is zeer groot. Vlierbloesemthee is goed voor de luchtwegen, zweetdrijvend en kan zeer krachtig werken. In oude kruidenboeken wordt gesteld dat de hele vlier een complete huisapotheek vormt. De Noord-Europese gewone vlier is de sambucus nigra, de Noord-Amerikaanse variant is de sambucus canadensis.

© 2015 - 2021 Cornalijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel