Hyssopus officinalis - 30 ml

Vorige Artikel 11 van 29 Volgende
€ 7,70 (inclusief btw)

nieuw evenwicht - zuivering - ruimte

Hyssop is een kruid dat al gebruikt werd in oudtestamentische tijden. In een Psalm van Koning David staat: "Ontzondig mij met Hyssop en mijn ziel, nu gans bevlekt, zal rein zijn en genezen." Nu had David wel, daaraan vooraf gaande, andermans vrouw verleid (Bathseba) en haar man, die generaal was, zodanig op oorlogspad gestuurd dat hij daar logischerwijs niet van terug zou keren, dus David had aan één Hyssopje waarschijnlijk niet genoeg....

Als jong meisje heb ik deze psalm zelfs vaak gezongen in de kerk waar ik met mijn familie elke zondag 2 keer naar toe ging. 

Zo klonk dat dan ongeveer: https://www.youtube.com/watch?v=rmTt71tXCa8 (vanaf 2 minuut 35 sec.)

 

Fysieke werking:

Mijn ervaring met Hyssop heb ik vooral opgedaan bij droge, diepe hoest bij bronchitis en longontsteking. Hyssop desinfecteert inderdaad heel goed en voert slijm en vocht af. Het werkt ook ontkrampend op het zenuwstelsel en geeft ruimte bij benauwdheid.

Hyssop versterkt het hart, is goed bij bloedarmoede. en opwekkend bij moeheid, lage bloeddruk en lage lichaamstemperatuur (kouwelijkheid). En als je van de geur houdt kun je het ook nog als smaakmaker in de keuken gebruiken.

 

Energetische werking:

Je ziet aan het kruid dat de bloemen maar aan één kant groeien. Het laat zien dat het wel raad weet met onevenwichtigheid.

Daarnaast is dit een kruid dat wordt gebruikt bij opschoning en reiniging op alle levels. Ook bij verkramping vanuit 'oud denken' schept Hyssop ruimte en evenwicht. Ook bij fobieën en smetvrees is Hyssop in te zetten. Hieraan ten grondslag ligt vaak een diep gevoel van 'besmet zijn' en 'niet goed genoeg zijn'.

 

Inhoud: Oertinctuur van het bloeiende kruid Hyssop

© 2015 - 2021 Cornalijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel