Cursus Stervensbegeleiding - anders omgaan met dood en overgang *VOL*

Vorige Artikel 4 van 5 Volgende
€ 555,00
Het artikel is uitverkocht.

CURSUS STERVENSBEGELEIDING - 6 daagse basistraining
-omgaan met dood en overgangen

Start 11/12 september 2020

Cursusleiding: Corrie van Rossum. 

Door een BijnaDoodErvaring op 26 jarige leeftijd heeft het leven een hele nieuwe betekenis voor mij gekregen en de dood niet minder. Voor mij zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij het overgaan van mijn moeder in het jaar 2000 zag ik voor het eerst de lichtpoorten die open gingen en door haar leerde ik te communiceren over de dood heen. Het was Steve Rother die me bewust maakte dat ik 's nachts werkzaam was in de overgangsteams (waarin gestorven zielen worden opvangen en naar het licht begeleid). Daar ben ik ook weer mee gestopt toen ik er te moe van werd! 

Intussen heb ik de nodige mensen korter of langer mogen begeleiden in hun stervens- en loslaatprocessen en ook uitvaartdiensten en ceremonies vorm gegeven. Het ontstond steeds vanzelf en moeiteloos. Zo op mijn lijf geschreven was deze materie dat ik er cursus in ging geven, omdat ik er zo van hou om verworven kennis, ervaringen en vaardigheden te delen. 
Tot ik vorig jaar zelf weer langs de dood heen laveerde met een hartoperatie en deze cursus even op de plank in de kast terechtkwam. Ik had even andere dingen te doen!

En toen kwam de ultieme test  dit voorjaar. Mijn vriend, mijn liefste, mijn Hans,  met wie ik de laatste 15 jaar een liefdesrelatie had, kreeg een hele akelige griep, waarvan iedereen de naam wel zal weten. Stervensbegeleider, ja, dat ben ik en ondanks alle verhalen die je gehoord hebt misschien over mensen die eenzaam waren in hun sterfproces,  was ik bij hem. En kon ik hem vasthouden, naast hem zitten en met hem praten en zwijgen, toen hij  meer dan drie weken in coma lag op de IC in Deventer. (Hij was verplaaatst van Den Bosch inaar een stad waar ze, wonder boven wonder, een ander bezoekbeleid hanteerden dan in grote delen van Nederland.) En zo namen we afscheid. Moest ik hem loslaten. Was ik getuige van de bevrijding uit zijn lichaam. En baarden we hem op in een mooie ruimte midden in de natuur, in een zelfgetimmerde kist van noestig populierenhout uit Gestel, gekleed in zijn eeuwige rode blouse en blauwe spijkerbroek. En  maakten we er een prachtig afscheid van in de open lucht met 30 van zijn liefsten om hem heen. En de zon scheen, de vogels zongen, de muziek was prachtig en samen met mijn dochter zongen we 'Return to the land of your soul' van Shaïna Noll voor hem.  En toen kwam de rouw, de rauwe rouw, maar ook al die troost in de vorm van kaarten, bloemen, hulp en eten. En....liet hij steeds weten dat hij er 'gewoon' nog is! 

Nu, een aantal maanden later, viel tijdens het opruimen de cursusmap 'Stervensbegeleiding' uit de kast voor mijn voeten. En ik lees alles weer eens door en wat heb ik er nu zelf weer veel aan! Vooral aan het gedeelte over rouw en verwerking...

En ik besluit om deze cursus dit najaar weer te gaan geven. Want ja, hij is geupdate én van de bovenste plank (gevallen ;) ) En of je nu een geliefde verloren hebt of niet, er is veel om afscheid van te (gaan) nemen. Sowieso bevindt de hele aarde zich in een overgangsfase!

 

Inhoud

Deze 6 daagse cursus bestaat uit verschillende onderdelen:

1. Reisgids voor het onbekende
Voor velen is het 'hiernamaals' een nog onbekend gebied. Waar ga je naar toe? Welke (licht) poorten zijn er? Welke hulp kun je verwachten? 
Hoeveel en welke dimensies kun je bereizen?
2.Stervensbegeleiding vanuit eenheidsbewustzijn
We leren hoe we stervenden kunnen begeleiden om zo bewust en vrij mogelijk te kunnen overgaan. Wat vraagt dat van je en welke tools zijn behulpzaam 
3. Heling
We verkennen doodservaringen, bijna dood ervaringen, evt. angsten en tunen in op eigen overgangen, evenals evt. pijnstukken met dierbare overledenen 
4. Transitiewerk, licht- en schaduwwerk
We worden ons bewust van wat het werk in de overgangsgebieden én overgangstijden inhoudt en hoe je daarmee om kan gaan 
5. Mediumschap
Hoe communiceer je met overledenen 
6. Schonen van energetische koorden
Rouw en onafgemaakte zaken 
7.Extra info
Wat zijn walk-in's, over entiteiten en wat gebeurt er bij een traumatische dood, bv. een ongeluk, maar ook bij dood door corona
8. Rituelen en gebruiken rond sterven, overgaan en begrafenis/crematie
9. Thema's die zich aandienen

Werkwijze:

Naast theorie en uitwisseling, gaan we veel zelf ervaren en doen

We werken o.a. met opstellingen, meditatievormen en transformerend energiewerk.

Kunstzinnig verwerken hoort tot de mogelijkheden

Zowel donker en dense, als licht en luchtig, het mag er allemaal zijn.


Data 2020:  11/12 september, 23/24 oktober en 20/21 november 2020
Tijd: 10-16 uur
Kosten: € 555 (mag in 6 maandelijkse termijnen van € 92,50 betaald worden)

All inclusive (koffie, thee ed., vegetarische lunch en cursusmap)
max.aantal deelnemers: 6 
Aanmelden en/of  info: cornalijn@hotmail.com

 

Opmerking: naast deze opleiding bestaat de mogelijkheid tot verdieping in de extra modules
1. ROUW  19 sept
2. MEDIUMSCHAP 31 okt.
3. RITUELEN EN CEREMONIES 28 nov.

Deze modules zijn voor iedereen die de cursus Stervensbegeleiding heeft gevolgd. Info via cornalijn@hotmail.com

 

© 2015 - 2021 Cornalijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel