inschrijven is mogelijk

Cursus Stervensbegeleiding Intensive - omgaan met dood, rouw en overgangen

Artikel 8 van 10
€ 133,00
Voorraad 9 stuks

CURSUS STERVENSBEGELEIDING - 5 modules van 1 dag (5 dagen)
-omgaan met dood, rouw en overgangen

 

Cursusleiding: Corrie van Rossum. 

Door een Bijna Dood Ervaring op 26 jarige leeftijd heeft het leven een hele nieuwe betekenis voor mij gekregen en de dood niet minder. Voor mij zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij het overgaan van mijn moeder in het jaar 2000 zag ik voor het eerst de lichtpoorten die open gingen en door haar leerde ik te communiceren over de dood heen. Het was Steve Rother die me bewust maakte dat ik 's nachts werkzaam was in de overgangsteams (waarin gestorven zielen worden opvangen en naar het licht begeleid). En een jarenlange verbinding met o.a. de Healing Arts leerde me hoeveel dimensies er zijn...

Intussen heb ik de nodige mensen korter of langer mogen begeleiden in hun stervens- en loslaatprocessen en ook uitvaartdiensten en ceremonies vorm gegeven. Het ontstond steeds vanzelf en moeiteloos. Zo op mijn lijf geschreven was deze materie dat ik er cursus in ging geven, omdat ik er zo van hou om verworven kennis, ervaringen en vaardigheden te delen. 
Vier jaar geleden laveerde ik zelf weer langs de dood heen met een open hartoperatie en kwam deze cursus even op de plank in de kast terecht. Ik had even andere dingen te doen!

Maar toen kwam de ultieme test in 2020. Mijn vriend, mijn liefste Hans, met wie ik 15 jaar een liefdesrelatie had, kreeg een hele akelige griep, waarvan iedereen de naam wel zal weten. Stervensbegeleider, ja, dat ben ik en ondanks alle verhalen die je gehoord hebt misschien over mensen die eenzaam waren in hun sterfproces in die tijd, was ik bij hem. En kon ik hem vasthouden, naast hem zitten en met hem praten en zwijgen, toen hij meer dan drie weken in coma lag op de IC. En zo namen we afscheid. Moest ik hem loslaten. Was ik getuige van de bevrijding uit zijn lichaam. En baarden we hem op in een mooie ruimte midden in de natuur, in een zelfgetimmerde kist van noestig populierenhout uit Sint Michielsgestel, waar 'zijn' tuin was, gekleed in zijn eeuwige rode blouse en blauwe spijkerbroek. En maakten we er een prachtig afscheid van in de open lucht met 30 van zijn liefsten om hem heen. De zon scheen, de vogels zongen, de muziek was prachtig en samen met mijn dochter zong ik 'Return to the land of your soul' van Shaïna Noll voor hem.  En toen kwam de rouw, de rauwe rouw, maar ook al die troost in de vorm van kaarten, bloemen, hulp en eten. En....liet hij steeds weten dat hij er 'gewoon' nog is! 

Al vele jaren geef ik de cursus 'Stervensbegeleiding', maar door wat er persoonlijk in mijn leven heeft plaatsgevonden, is deze cursus weer 'als nieuw' en ook vernieuwd. Ik heb besloten om deze cursus in 2024 weer te gaan geven, want hier maakt mijn hart steeds een sprongetje bij! 

Deze cursus kun je in zijn geheel volgen als je stervensbegeleider wilt worden of als je weet dat je het eigenlijk al bent, maar ook als je persoonlijk geïnteresseerd bent in kwesties van leven, dood en overgangen.Of één van de thema's die hieronder genoemd worden. Misschien heb je een geliefde verloren en leef je met veel vragen. Ook dan ben je welkom. En of je nu een geliefde verloren bent of niet, er is veel om afscheid van te (gaan) nemen. Sowieso bevindt de hele aarde zich in een overgangsfase...

Bekijk hieronder de verschillende onderwerpen die aan bod komen.

 

Let op: Elke module is ook los te volgen!

En ook: Het is absoluut een pré als je bekend bent met energetisch werk om deze cursus te volgen.

 

Inhoud

Module 1 - Reisgids voor het onbekende, Eenheidsbewustzijn en bereizen van dimensies, Hulp in het 

                  hiernamaals, Heelkamers (13 sept 2024)

Module 2 - Sterven als overgang, Eerdere Doodservaringen, Bijna Dood Ervaringen, Licht- en

                   schaduwwerk, Transitiewerk (27 sept)

Module 3  - Rouw, energetische koorden en onafgemaakte zaken (11 okt)

Module 4 - Mediumschap, Contact met Overledenen, In's en out's van channeling,

                   Walk in's, Geesten  en entiteiten (1 nov)

Module 5 -  Rituelen en Ceremonies bij Afscheid, Sterven en Overgang, De Uitvaart (22 nov)

 

Deze cursus bestaat uit verschillende aandachtsgebieden:

1. Reisgids voor het onbekende 
Voor velen is het 'hiernamaals' een nog te ontginnen gebied. Waar ga je naar toe? Welke (licht) poorten zijn er? Welke hulp kun je verwachten? Wie of wat hoop je te ontmoeten?
Hoeveel en welke dimensies kun je bereizen?

2.Stervensbegeleiding vanuit eenheidsbewustzijn
We leren hoe we stervenden kunnen begeleiden om zo bewust en vrij mogelijk te kunnen overgaan. Wat vraagt dat van je en welke tools zijn behulpzaam? Welke overtuigingen op het sterven en overgaan dienen niet langer?

3. Heling
We verkennen doodservaringen, bijna dood ervaringen, evt. angsten en tunen in op eigen overgangen, evenals evt. pijnstukken met dierbare overledenen 

4. Transitiewerk, licht- en schaduwwerk
We worden ons bewust van wat het werk in de overgangsgebieden én overgangstijden inhoudt en hoe je daarmee om kan gaan 

5. Mediumschap
Over communiceren met overledenen 

6. Schonen van energetische koorden

7. Rouw en onafgemaakte zaken 

8. Extra info
Wat zijn walk-in's, over entiteiten en wat gebeurt er bij een traumatische dood, bv. een ongeluk, maar ook bij dood door corona

9. Rituelen en ceremonies, gebruiken rond sterven, overgaan en begrafenis/crematie

10. Thema's die zich aandienen

 

Werkwijze:

Naast theorie en uitwisseling, gaan we vooral veel zelf ervaren, onderzoeken en doen.

We werken o.a. met opstellingen, meditatievormen, muziek, inquiry, sharing, hands on, massagevormen en transformerend energiewerk.

Kunstzinnig verwerken of tot expressie brengen behoort ook tot de mogelijkheden.

Zowel donker en dense, als licht en luchtig, het mag er allemaal zijn.

Wanneer een onderdeel niet in jouw comfortzone valt, mag je ook altijd even aan de zijlijn meekijken

 

Praktisch:

Data 2024:

Module 1 - 13 september 2024

Module 2 - 27 seot

Module 3 - 11 okt

Module 4 - 1 nov

Module 5 - 22 nov


Tijd: 10-16 uur

Locatie: Cornalijn, Jan Mosmanslaan 1a, 5237 BB 's-Hertogenbosch

Kosten: per module: € 133  Bij het volgen van alle modules betaal je in totaal € 660 (voor alle 5 dagen). Betalen in maandelijkse termijnen à 133 euro is mogelijk. 

Door het overmaken van 1 dag van een module à 133 euro is je plaats van deelname verzekerd. Geef even aan hoeveel en welke modules je wilt volgen, mét de data er graag bij vermeld of stuur een mailtje naar info@cornalijn.nl

All inclusive: koffie, thee, fruit, vegetarische lunch en uitgebreide reader

Aantal deelnemers: 8-12
 

Aanmelden en/of info: cornalijn@hotmail.com of via deze ticketlink

_______________________________________________________________

Als je dit leest en je bent geïnteresseerd, maar je kent Corrie/ Cornalijn nog niet, dan is het fijn om vóórdat je je aanmeldt, elkaar van tevoren even telefonisch  te contacten. We kunnen dan met elkaar afstemmen of deze cursus is wat je zoekt. En of het klikt! Neem je even contact op? 

 

 

 

© 2015 - 2024 Cornalijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel