inschrijven niet meer mogelijk

Basistraining Opstellingen in de Praktijk (start 2 febr. 2024)

Artikel 9 van 10
€ 133,00
Het artikel is uitverkocht.

BASISTRAINING OPSTELLINGEN IN DE PRAKTIJK – het hart als zintuig in het wetende veld  

met Corrie van Rossum

start 2 februari 2024

Intro:

Eén van de mogelijkheden die wordt toegepast in coachings werk is het werken met (individuele) opstellingen, ook wel systemisch werk genoemd. Ik werk er graag mee omdat het laagdrempelig is, snel resultaat biedt, eenvoudig naar de kern van het probleem/de oplossing gaat en mensen gemakkelijk uit het hoofd haalt en naar een groter lichaamsbewustzijn en diepere gevoelslaag brengt. Het is voor mij misschien wel de meest waardevolle tool in de praktijk!

Het lijkt vaak zó simpel, dat de volgende vraag voor de hand ligt: Kan iedereen zo maar opstellingen doen? Nou, wat veel mensen niet beseffen is dat er vaak echt wel een en ander aan vooraf gaat….

In mijn geval was dat bijvoorbeeld het jarenlang werken met Healing Arts (versterkt,vergroot en verdiept de intuïtie, het lichaamsbewustzijn en het contact met het Hoger Zelf en de Ik Ben), het volgen en geven van fenomenologische scholing (waarin je leert oordeelloos te zijn en afgestemd op het grotere geheel (veld/systeem), een training volgen tot (begeleider van) familieopstellingen en ervaringen opdoen in het werk bij andere opstellers en in eigen praktijk. Om maar wat te noemen. Ik neem aan dat je ook weer niet op m'n hele CV zit te wachten ;)

Garantie

Dus nee, ga niet zómaar wat  doen. En tegelijkertijd ja, je kunt het eenvoudig leren! Het meest en het snelst leer je door het te doen en het geleerde toe te gaan passen. Ik vind het heel leuk en inspirerend om mijn kennis en ervaring met je te delen! En ik garandeer je een aantal dingen (op basis van ervaringen van eerdere cursisten) Door deze opleiding kom je veel beter en lekkerder in je lijf en je vel  te zitten, je weet weer wie je bent, waar je vandaan komt en wat bij jou hoort en wat niet. Je verhouding met geld en liefde, dood en leven én natuurlijk je familie, maar ook je werk, zal hierdoor nooit meer hetzelfde zijn. Het allerbelangrijkste is misschien wel dat je je bestaansrecht volledig in kan nemen, want liefde voor jezelf is zoveel makkelijker als je de juiste plek inneemt! En....je kunt het geleerde meteen in praktijk toepassen!

 

Cursus inhoud :

Wat gaan we doen?

Je leert de basisprincipes van het opstellen, de systemische wetten, dynamieken, patronen en symptomen

Je leert jezelf als instrument in te zetten, je hart als zintuig in het wetende veld

Je intuïtie en heldere vermogens verbind je met fenomenologische vaardigheden, zodat afstand en betrokkenheid in evenwicht zijn

Je leert onderscheid maken in verschillende lagen van afstemming tijdens begeleiding (fysiek, emotioneel, systemisch, archaïsch/collectief)

Je gaat veel zelf doen, zelf ervaren t.a.v. verschillende soorten opstellingen (familieopstellingen, zielsopstellingen, orgaanopstellingen, dansopstellingen etc.)

Je leert ook individueel begeleiden in een één op één opstelling (d.m.v. bijv. een tafelopstelling of opstelling met kussens/vloerankers of met de zgn. blaadjesmethode)

Overige thema’s, zoals traumawerk (werken met het gezonde, het getraumatiseerde en het overlevende deel, vlgs Ruppert), schaduwwerk (de demon als bondgenoot), de alleengeboren tweeling, de mannen-en vrouwenlijn in relaties, de levensbestemming, leven en dood, komen aan bod, al naar gelang deze thema’s actueel zijn in de cursusgroep

 

Cursus werkwijze:

Hoewel je in deze training de basis werkwijze en principes van het opstellen leert, wordt een originele, intuïtieve en vernieuwende lijn gevolgd. Er wordt in zoverre afgeweken van het standaard traditionele opstellingenwerk, dat de begeleider niet de grote regisseur is, die iedereen op de (juiste) plek zet en bepaalde zinnen vóórzegt, maar we werken vooral in co-creatie en volgen wat er in het veld zich wil tonen.

We werken met verschillende vormen van opstellingen, één op één, in groepen, met en zonder te praten en we werken met beweging en ook eeen keer met dansopstellingen.

Het leren stellen van vragen en het doen van ( zo min mogelijk) interventies moet natuurlijk dienstbaar zijn aan het geheel en de intentie van de vraagsteller. Ik werk graag vanuit de fenomenologie, dat betekent dat je 4 pijlers leert om waar te nemen zonder oordeel: open, onbevangen waarneming, dynamische beeldvorming, empathische oordeelsvorming en dienstvaardige besluitvorming. Het wetende veld waarin de opstelling plaats vindt zal zich zo eenvoudig openbaren.

Daar waar het gaat over de relatie van de ouder(s) met het kind wordt niet altijd een voorouderlijn te hulp geroepen. In de grote ordening van liefde past nl. ook een Moeder Aarde en een Kosmische Vader (of andersom). En het kan ook zomaar gebeuren dat iemand opnieuw geboren wil worden bij iemand anders of uit/bij zichzelf. Bronnen van Heelheid worden ingezet waar nodig en met tijdslijnen kan worden gespeeld. Andere Zelven mogen meedoen en soms kan alleen sterren-of lichttaal de ziel bereiken. En verder moet je niet teveel willen fixen en oplossen waar het (nog) niet kan en soms, juist dan kunnen er wonderen gebeuren..

 

Cursus praktisch:

Voor wie? Je bent welkom als je opstellingen als tool en werkwijze in je praktijk/werk/dagelijks leven wilt gaan gebruiken, als ook wanneer je deze training wilt volgen voor je eigen persoonlijke ontwikkeling, maar ook als je al opstellingenwerk doet, maar in mijn wijze van werken geïnteresseerd bent (zie bij: werkwijze)

In de basistraining leer je het fundament kennen waarop opstellingen gebaseerd zijn. Je ontvangt een cursusmap met de belangrijkste info altijd bij de hand.

Tijdens deze training kun je 1 x een persoonlijke sessie afspreken met Corrie 

Data: 2 feb, 23 feb, 15 mrt, 5 apr, 26 apr en 17 mei 2024 (vrijdagen)

Koffie, thee, (vegetarische) lunch en cursusmap is inbegrepen.

De dagen duren van 10 – 16 uur.

Aantal deelnemers: 8-12

Begeleiding: Corrie van Rossum

Kosten: € 798 ( of 6 x 133 )

Wanneer je je aanmeldt voor deze opleiding betaal je 133 euro, dan is je eerste termijn al betaald en is je plaats gereserveerd.

 

Aanmelden (of niet):

Als je (zeker) wilt weten of deze cursus iets voor jou is, dan kun je de volgende mini-opstelling doen!

Neem een leeg A4 blaadje en schrijf er IK op. Plaats deze ergens op de vloer in de ruimte waar je je bevindt. Ga er even op staan en verbind je met jouw Ik en neem even waar hoe je erbij staat. Dan pak je een nieuw A4 tje en daar schrijf je de naam op van deze opleiding (‘Opstellingen in de praktijk ‘, evt. met de toevoeging -het hart als zintuig in het wetende veld). Ook deze plaats je ergens in de ruimte op de vloer (hou het blaadje tegen je buik als je gaat lopen, totdat je de plek weet). Neem nu weer plaats op jouw  Ik-blaadje en voel hoe het er nu is. Dan word je je gewaar van het ‘opleidingsblaadje’ Dat wat je daarin ervaart geeft jou informatie. Word je erdoor aangetrokken? Licht het te ver weg voor je gevoel? Of te dichtbij? Ligt er iets tussen? Ga ook eens staan op de plaats van de opleiding. Hoe voelt dat? Wil je nog iets veranderen in hoe de blaadjes ten opzichte van elkaar liggen? Doe maar en ervaar opnieuw.

Zo kom je er heel eenvoudig van alles over te weten.

Voor meer specifieke vragen of aanmelden kun je contact opnemen met Corrie via info@cornalijn.nl

 

© 2015 - 2024 Cornalijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel