Wat voert de schildklier in zijn schild?

Maria, een vrouw van 48 jaar, komt voor de tweede keer in de praktijk. Ze heeft gehoord dat ik orgaanopstellingen doe (zowel in groepen als individueel) en wil dieper contact maken met haar te traag werkende schildklier waarvoor ze al lange tijd medicatie gebruikt.

De eerste keer koos ze een rood kussentje, dat op een stoel lag,  uit. Deze representeerde de schildklier. Het kussentje 'wilde' als schildklier meteen op de grond gaan liggen en gaf duidelijk aan in het contact dat hij moe was en nergens zin in had.. Het contact tussen de schildklier en Maria kwam heel moeizaam tot stand. Wel hielp het dat de Oranjebloesem remedie (Cornalijn Bloemen Essence) erbij kwam. Deze remedie brengt leven in de brouwerij, zou je kunnen zeggen, verhoogt het lichaamsbewustzijn en de levensvreugde. Maria voelde in het hernieuwde contact met haar lichaam juist dat ze meer rust mag nemen en beter voor zichzelf wil gaan zorgen. De schildklier lijkt daar tevreden mee.

De tweede keer wordt de schildklier opnieuw opgesteld. Dit keer blijft hij wel overeind, maar laat nog steeds merken dat er een grote afstand is tussen schildklier en Maria. Teleurstelling wordt voelbaar, frustratie en diep verdriet en schildklier zegt: "Ik heb zó mijn best gedaan, maar jij ziet me niet staan!" Maria kan hem eigenlijk niet zien of horen. Ze heeft a.h.w. een eigen schild voor zich opgetrokken dat heel zichtbaar en voelbaar voor haar is. En voor de schildklier dus ook.

Ik vraag Maria terug te gaan naar het moment, waarop ze dat schild in haar leven heeft opgetrokken. Ze beweegt zich nu spiraalvormig terug over haar (denkbeeldige) tijdslijn en kan precies voelen waar het schild er nog niet is en waar wel. Ze is dan 3 jaar oud en maakt een verkeersongeluk mee, waarop ze na een harde klap haar moeder onder het bloed vóór zich ziet. En dan verschijnt het schild en hoeft ze niets meer te zien en te voelen...

De Maria van nu houdt het kindje van toen vast en vertelt haar dat alles veilig is, dat het goed komt met mama, dat ze natuurlijk heel erg geschrokken en bang is, maar dat ze het schild nu kan laten oplossen. Het is niet meer nodig...

Bijzonder detail in deze sessie is natuurlijk dat de schildklier SCHILDklier heet. En in deze opstelling ervaart dat er een extra schild is aangebracht, waardoor schildklier zelf niet meer gezien wordt en zijn functioneren beetje bij beetje staakt. Maria krijgt de behoefte om een brief naar haar schildklier te schrijven. Rechtstreeks communiceren is nog steeds een beetje lastig.

Maria wil na deze opstelling nog een vervolgafspraak maken. Ze vertrouwen elkaar nog niet helemaal. Tja, wie weet wat de schildklier nog in zijn schild voert?!

--------

Ik ben altijd voorzichtig met te zeggen en vinden waar een bepaald orgaan voor 'staat'!  Maar natuurlijk werd hier bevestigd dat de schildklier vaak alles te maken heeft met kwesties van leven en dood (verkeersongeluk op 3 jarige leeftijd) en aangeeft hoe veilig het is (of niet). De schildklier wordt ook wel gezien als de thermostaat die aangeeft hoe warm je loopt voor het leven (of niet) en (onverwerkte) trauma's kunnen daar natuurlijk hun invloed op uitoefenen. Er valt nog veel meer over te zeggen, maar het mooiste blijft toch om de organen zelf aan het woord te laten!

Corrie van Rossum


Wil je ook leren om individueel met opstellingen te werken in jouw praktijk?

In september 2018 start een nieuwe cursus 'Opstellingen in de praktijk'(het hart als zintuig in het wetende weld). Het is een zes daagse cursus verspreid over 3 maanden, waarin je wordt getraind om vol vertrouwen opstellingen te kunnen begeleiden. Ook orgaanopstellingen komen aan de orde.

Wil je eerst zelf eens ervaren hoe een individuele opstelling gaat? Maak dan een afspraak via cornalijn@hotmail.com!

  • Orgaanopstelling
    Orgaanopstelling

    Wil jij ook een individuele orgaanopstelling komen doen? Dat kan!

    Elk orgaan kan in principe worden ingebracht. Meestal is één sessie voldoende. Een enkele keer maken we nog 1 of 2 vervolgafspraken.

    Je kunt je individuele…

© 2015 - 2024 Cornalijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel