Dezanne en de tantraman

 

 

Dezanne vraagt aan de telefoon of ik ook individuele orgaanopstellingen doe

 en op mijn bevestigend antwoord, volgt aarzelend de vraag: Ook met de vagina?

Ja, tuurlijk! 

 

Als Dezanne bij mij in de praktijk komt stelt zij  het volgende op:

   *een stoel voor haar vagina (ik gebruik haar woordkeus)

    * een kussen voor haar pijn (in de vagina)

   *  een kussen voor haar man

    * een kussen voor de  'tantra-man'

 

De pijn draagt ze al 2 jaar met zich mee en  blijkt ontstaan in een tantracursus, waarin een man met zijn vinger bij haar naar binnen ging en haar bezeerde. Er ontstond een klein wondje.

Seksuele intimiteit was daarna niet meer mogelijk en bij de gynaecoloog werden ten einde raad oestrogeenpleisters voorgeschreven (fysiek was er al lang niets meer te zien).  Er waren dagen dat Dezanne bijna niet kon lopen van de pijn.

Dezanne loopt met het rode pijnkussen naar de plek waar de pijn is ontstaan. Daar aangekomen kan ze alleen maar huilen en huilen. Ze kan vervolgens naar zichzelf kijken en ziet een vrouw die als een onschuldig kind volledig open gaat tijdens de tantraoefening én volledig bevriest op het moment dat het pijn doet. De pijn bevriest mee lijkt het wel.

Vanuit het nu kan ze ervaren dat het meest pijnlijke en verdrietige was dat ze zichzelf verraadde, niet voor zichzelf opkwam, niet aangaf wat ze wel en niet wilde, haar grenzen niet trok en geen harde trap gaf (ze heeft ook heupklachten sindsdien). Ze geeft aan dat dit haar grote lessen zijn in dit leven: grensbewaking, bevrijding en van zichzelf houden.

Op haar weg naar bevrijding en openheid heeft ze deze harde les ontmoet. Ze schiet echter niet (meer) in slachtofferschap, ze legt geen schuld buiten zich (wel zet ze het kussen van de 'tantra man' even buiten de deur) en ze overziet het grote plaatje. Tussendoor huilt ze steeds de tranen van de ziel die bevroren waren.

Dan keert ze weer met het kussen richting de yoni stoel om heel  langzaam deze weer in te nemen. 'Het lijkt wel een heilig huwelijk", zegt ze. En zo voelt het voor mij ook. De pijn wordt net zo lang vastgehouden en gewiegd tot ze er als vanzelf afstand van kan doen.

Dan gaat ze tegenover (het kussen van) haar man staan. Ze was bang hem kwijt te raken door haar cursussen en bevrijdingsacties. Maar ook doordat bepaalde intimiteit tussen hen niet mogelijk was. Ze voelt dat er nu niets meer tussen hen in staat.

Ik bedank haar voor haar vertrouwen en vraag of ik haar sessie mag delen. En dat mag. Dezanne is niet haar echte naam, maar ze vraagt me om een niet-bestaande naam te kiezen en zo alle vrouwen te beschermen vanwege de kwetsbaarheid van het onderwerp.

Dezelfde avond (woensdag 29 november) lees ik bij RTL Nieuws dat er sinds kort een Meldpunt Tantra Misbruik bestaat, dat in anderhalve maand  tientallen klachten heeft binnengekregen. Hoewel de 'tantra man' van Dezanne zich wellicht van geen kwaad bewust was (en dat geldt voor veel mensen die geen grens krijgen aangereikt) vind ik het van belang dat er openheid in dit soort kwesties komt. Daarom deel ik het.


 

  • Dezanne en de tantraman
    Dezanne en de tantraman

    Orgaanopstelling

    Je kunt een individuele orgaanopstelling met Corrie aanvragen via cornalijn@hotmail.com. Deze duurt 1 à 2 uur. Elk orgaan kan worden ingebracht ;)

© 2015 - 2024 Cornalijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel