Nieuwsbrief zomer 2020

Hallo lieve lezer,

In de laatste nieuwsbrief die ik verstuurde schreef ik over mijn belofte aan mezelf om meer mens te worden en dieper in te dalen in de materie, in de stof, de aarde en de aardelagen. Ook al wist ik dat ik dan in zware, archontische of onvrije systemen terecht kon komen, maar ( zo schreef ik dapper..) die zijn er juist om ze op aarde van binnenuit te doorzien, te doorvoelen en te bevrijden. Weer uit te lijnen op de Bron. Vanuit andere delen die ik ook ben.

Dat schreef ik en ja, toen moesten de eerste maanden van 2020 nog beginnen....En het klopt, diep in de materie daalde ik en door het stof ging ik en de onderwereld zag ik. Niet zozeer toen ik zelf even ziek werd in maart, maar meer door wat er allemaal plaatsvond tijdens de ziekte van mijn geliefde Hans, zijn ziekenhuisopname en zijn verblijf op de IC voor drie en een halve week, in coma en aan de beademing. 

Voor wie Hans niet kent: Ik leerde hem kennen toen hij mijn kruidenleraar werd, bijna 26 jaar geleden. Drie jaar kreeg ik les van hem. Daarna kwam hij bij mij bloesemles volgen.  Toen ik zelf kruidenlessen ging geven verzorgde hij de lessen anatomie, fysiologie en pathologie. Hij had samen met een vriendin een prachtige kruidentuin gemaakt waar ik soms mocht zijn of wat oogsten of met cursisten de mooiste bloesemrememedies wist te bereiden. Hij ging met geometrische vormen en biotensors maken aan de slag en ik gaf er dan weer les in, Nee, we verloren elkaar nooit echt uit het oog, totdat we 15 jaar geleden een liefdesrelatie kregen, die al die tijd misschien al wel in de lucht had gehangen. We kwamen zo thuis bij elkaar.

Op 19 april 2020 was ik uiteindelijk aanwezig bij zijn overgang. Klinkt het als een hele reis? Dat was het ook....en als een Orpheus moest ik weer zien terug te keren, wetend wat er gebeurt als je omkijkt...Of was dat bij de vrouw van Lot?!

De onvrijheid door systemen, ja,daar schampte ik natuurlijk ook flink langs af en ik nam het ondertussen waar en doorzag het wel. Hoe de angst voor de dood als controlemiddel kan worden ingezet. Hoe ver dat kan gaan. Hoeveel vrijheid er wordt opgegeven voor zgn. veiligheid. Terwijl, als je eenmaal hebt gezien hoeveel bevrijding er in een dood kan zijn, dat er dan enkel overgang is en geen dood.

Zwaar werd het ook. Want mijn geliefde missen als mens is ontzettend pijnlijk en verdrietig en raakt aan alle (afgescheiden) stukken die ooit om aandacht vroegen. Rouw is rauw en gaat niet zomaar vanzelf over. Niemand is in staat die ene mens te vervangen. Heavy shit...En onverwacht licht is het ineens als Hans 'langs komt' en mij herinnert aan de lichtheid en eenheid waarmee, waarin we de dimensies bereizen zonder dat we reizen. In alle liefde. Die altijd blijft.

 

Eén ding is zeker. De vernieuwing waar we zo naar verlangen op aarde én die er al is en waar we onderdeel van zijn én waar we ook voor ingetekend hebben, is in een stroomversnelling terecht gekomen en de routekaart is vaak foetsie. De richting verandert steeds en het gaat er meer en meer om dat ik in mijn lichaam ben en blijf en op mijn eigen kompas vaar. En steeds weet dat liefde vrijlaat. En alles insluit. Hoe is dat voor jou in deze tijd? Hoe ervaar jij dat? Waar heb jij nu behoefte aan? Wat is voor jou nu heel belangrijk? Wat is dringend en actueel? Wat houd je bezig? Ik hoor graag van je.

 

In oktober, november en december  vinden bijeenkomsten rond actuele thema's plaats voor iedereen die verdieping verlangt en bekrachtiging en helderheid vindt in samenzijn en cocreatie. Jouw inbreng voor de thematiek is daarin van harte welkom! Alle groepen bestaan dit najaar uit maximaal 6 personen.

VERDIEPING IN OPSTELLINGEN EN SYSTEMISCH WERK (28 okt, 13 nov en 2 dec. ).

De thema's worden van tevoren bekend gemaakt. Reacties en/of aanmeldingen graag  via cornalijn@hotmail.com

 

Andere Nieuwe Activiteiten vanaf augustus 2020 in het kort:

OPSTELLINGEN IN DE PRAKTIJK

19 augustus gaat een nieuwe cursus  'Opstellingen in de Praktijk' van start. Hierin wordt de basis gelegd om opstellingen/systemisch werk te kunnen toepassen voor jezelf en in jouw eigen praktijk. Hier lees je meer...

 

 

CURSUS STERVENSBEGELEIDING

11 en 12 september start de zesdaagse cursus Stervensbegeleiding - omgaan met dood en overgangen. Er is op dit moment nog één plaats beschikbaar.

Hier lees je meer....

EXTRA MODULES STERVENSBEGELEIDING

Voor wie in het verleden de cursus Stervensbegeleiding heeft gevolgd zijn er 3 extra modules bij te wonen.

1. Rouw en verlies (19 sept.) - VOL

2. Mediumschap (31 okt.) 

3. Rituelen en Ceremonies(28 nov.)

We komen bijeen in groepen van 6 personen.

Lees hier meer...

 

SYSTEMISCH LICHAAMSWERK 

In de komende maanden wordt de verdiepingscursus Systemisch Lichaamswerk (je lichaam als kompas), die in maart werd gepauzeerd, verder voortgezet. In de derde les werkten we aan alignment tussen hoofd, hart en buik. In de vierde les (31 juli en 4 sept) gebruiken we o.a. wijsheid uit het 'Wheel of Consent'. Over aanraken en geraakt worden, over afstand en nabijheid, over hoe jij gewend bent om te gaan met jezelf, de ander en met grenzen in crisissituaties. Over geven en nemen, accepteren en toelaten. Heel actueel. Deze cursus wordt gegeven in twee verschillende groepen. Beide groepen zijn vol.

 


Webshop

ZOMERAANBIEDING voor lezers van de nieuwbrief

 Intussen zijn de kruidenkasten alweer goed gevuld aan het raken. Veel tincturen die uitverkocht waren zijn weer verkrijgbaar, zoals Salix (Wilg), Lavandula (Lavendel), Origanum (Marjolein) en  Hypericum (Sint Hans Kruid ;) )

 

En voor als je thuis de helende werking

van de (wezens uit de) zee wilt ervaren of onderzoeken,

deze zomer zijn de

Healing Ocean Remedies

in de aanbieding! 

Ontvang De Zeemeermin, Neptuna, Dolfijn of LichtParel nu met 20 % korting

De spray (met alle 4 de remedies ineen) is nu verkrijgbaar met 33 % korting

Aanbieding geldt tot 1 september!!!

 


Vakantietijd en hoe het dan (niet) werkt.....

De praktijk is gesloten tot 24 augustus. 19 augustus gaat wel  de nieuwe opstellingencursus van start. Bestellingen worden in de vakantieperiode gewoon verstuurd, soms een dagje later. De mail wordt gelezen en beantwoord, de telefoon niet altijd (meteen) opgenomen. Als je me zoekt ben ik aan het schilderen (5 dagen volgens de principes van de Vedic Art - ik ben benieuwd), of ik hang rond aan de Maas, het Engelenmeer of bij de zee of ik ben op stap met kleindochter Eliv die intussen al zelf loopt, of de nieuwe kruidenoogst aan het verwerken óf verder aan het schrijven aan het boek dat gestaag vordert. Daarover wellicht meer in een volgende nieuwsbrief. Heb een heerlijke zomer verder. Voel je vrij!

Liefs van Corrie

 

 

© 2015 - 2022 Cornalijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel