Cornalijn Kruidenproducten (Tincturen)

De aarde verhoogt in trilling, evenals mens en dier, maar natuurlijk ook de kruiden, bloemen en planten en dat geeft een hele mooie nieuwe oogst aan kruidentincturen dit jaar! Het zijn inmiddels echte Moeder Aarde Medicijnen geworden.

Wat is een tinctuur? Een tinctuur is een aftreksel van verse kruidendelen in alcohol (33 %, tenzij anders aangegeven).De werkzame bestanddelen van de plant worden  in de alcohol opgenomen en de energie van het kruid blijft goed bewaard. Dit aftreksel wordt na een aantal weken gezeefd en dan wordt het in flesjes van 10, 30 of 50 ml. overgeheveld. Door de alcoholbasis kan deze oertinctuur lang bewaard worden (gemiddeld minstens 3 jaar).

Werkingsgebied: Een tinctuur werkt zowel fysiek, bij lichamelijke klachten, als emotioneel, mentaal en spiritueel, vanwege de energetische eigenschappen van de plant die in de tinctuur werkzaam zijn. Daarnaast werken tincturen altijd aardend, vanwege hun aanwezige materiële (inhouds)stoffen. De inhoudsstoffen zijn op hun beurt de drager van de specifieke werking van het kruid. Daarom werkt de lavendel bv. rustgevend (door de aanwezige etherische oliën) en de goudsbloem wondhelend (xanthofyl en harsen) en als anti depressiva (door o.a. de calenduline), om maar twee voorbeelden te geven. 

Gebruik: Standaarddosering  is 3 x daags 10-15 druppels in wat water innemen (volwassenen), kinderen 3 x daags druppels naar leeftijd. Hooggevoelige mensen hebben meestal minder druppels nodig! Daarom zijn er ook flesjes van 10 ml. verkrijgbaar (ook handig om bij je te dragen).

Advies: Waanneer je twijfelt over de aanschaf van een kruidenmiddel, dan kun je altijd even contact opnemen via cornalijn@hotmail.com (mail). Indien nodig maken we een telefonsiche afspraak om duidelijk te krijgen welk kruidenmiddel jou kan ondersteunen. 

per pagina
 • Urtica - 30 ml
  Urtica - 30 ml

  bescherming - zuivering - opbouw

  Fysieke werking:
  Brandnetel werkt zeer bloed reinigend, dus goed te gebruiken bij huidklachten, veroorzaakt door vervuild bloed. Brandnetel heeft een sterk reinigende en opbouwende werking.…

  € 7,70
 • Verbascum nigrum - 50 ml
  Verbascum nigrum - 50 ml

  Oertinctuur van de bloemen van de zwarte Toorts

  € 9,90
 • Viscum Album - 30 ml
  Viscum Album - 30 ml

  Bevat Oertinctuur van de Maretak (gegroeid op Meidoorn)

  € 7,70
 • Viscum Album D1 - 30 ml
  Viscum Album D1 - 30 ml

  Bevat D1 verdunning (1:10) van de oertinctuur van Maretak (op Meidoorn)

  € 7,70
per pagina
© 2015 - 2021 Cornalijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel