Schüsslerzouten

Celzouten of Schüsslerzouten helpen je lijf helen. Niet alleen bij alledaagse kwaaltjes. De celzouten van Dr. Schüssler kunnen ook prima helpen bij acute situaties en chronische aandoeningen. En belangrijk: ze helpen je beter in je lichaam te zijn en te aarden!

Dr. Schüssler en Adler

Dr. Schüssler (1821-1898) was een homeopathisch arts uit Oldenburg in Duitsland. Hij wilde weten wat de lichaamscellen gezond houdt en concludeert na uitgebreid onderzoek dat 12 zeer primaire en specifieke voedingsstoffen essentieel zijn bij het reguleren en opbouwen van cellen: de basismineraalzouten. 

Hij onderzocht daarna in welke vorm en hoeveelheid ze het best door de cellen kunnen worden opgenomen. Hij gebruikte deze info om mineralen zó te verdunnen dat ze direct door het mondslijmvlies kunnen worden opgenomen. De mineralen verwrijven bleek het beste te werken. Bij Cornalijn verkopen we de Schüsslerzouten - zoals ze nu heten - van Adler, omdat deze nog steeds volgens de aanwijzingen van Dr. Schüssler worden geprepareerd en dus ook verwreven!

 

Waarom zijn deze zouten de laatste jaren zo populair geworden…

Wie veel energetisch werk heeft verricht, hard heeft gewerkt aan de groei en ontwikkeling van zichzelf en de nodige trillingsverhogingen heeft meegemaakt, vergeet soms dat het lichaam niet mee heeft kunnen komen of zelfs uitgeput is geraakt van al dit werk. Ook eten bepaalde processen de mineralen in versneld tempo op (denk aan een tekort aan magnesium bij te grote spanning en stress). Het lichaam heeft de juiste vulling/gronding nodig en de eerste die dat kunnen verschaffen zijn de mineralen! Op celzoutniveau worden zij ook onmiddellijk opgenomen. Het zijn de eerste bouwstoffen van ons fysieke lijf! Heel logisch, maar vaak vergeten.... 

 

celzouten

Microscopische impressie

 

Wat zit er in deze Schüsslerzouten?

De tabletten bestaan slechts uit 3 ingrediënten:

De lichaamsidentieke minerale zouten die via verwrijving met melksuiker zijn verkleind; precies passend voor de celprocessen.
Lactose of melksuiker, als drager waarin de mineralen zijn verwreven en opgenomen.
Bindmiddel als hulpmiddel dat in de laatste fase van de aanmaak wordt toegevoegd om er daadwerkelijk tabletten van te kunnen maken.

De toepassingen van celzouten

De basiszouten lenen zich prima voor zelfmedicatie. Lees de toepassingen en/of begruik een intuïtieve uitzoekmethode.

Later werden er overigens nog vijftien hogere of aanvullende zouten gevonden, die complexere functies vervullen. 

Elk celzout heeft dus een eigen taak. Hier kan je alvast mee vooruit.

Enne, de toevoeging D12 of D6 aan een naam zegt alleen iets over de graad van verdunning en de bereidingswijze van het middel. Schüsslerzouten zijn echter géén homeopathische middelen!!!

Hoe celzouten innemen?

Inname
De tabletten werken het meest optimaal als ze langzaam in de mond smelten en door het mondslijmvlies worden opgenomen. Daarna kun je ze doorslikken. Ook kun je een mix van tabletten oplossen in een flesje water (bijvoorbeeld halve liter) en verdeeld over de dag slokjes hiervan nemen (gedurende een paar tellen in de mond houden en daarna doorslikken). Niet in combinatie met voedsel, maar liever een kwartier voor de maaltijd.

Hoe sneller de tablet wordt opgenomen door het mondslijmvlies, hoe meer behoefte jouw lichaam aan dit mineraal heeft!

 

Dosering

Kinderen onder de 12 jaar

3x daags 1 tablet

Bij acute klachten: 1 tablet per 1-2 uur, tot een maximum van 10 tabletten.

 

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar
3x daags 2 tabletten

Bij acute klachten 7x daags 1 tablet extra tot een maximum van 10 tabletten

per pagina
 • Celzout 21 - Zincum chloratum - 100 gram
  Celzout 21 - Zincum chloratum - 100 gram

  Zincum chloratum ondersteunt het immuunsysteem. Zink is goed voor de bescherming van gezonde cellen en weefsels. Goed en van belang voor het zenuwstelsel. Goed voor de huid. Ondersteunt de stofwisseling. Bij ongemakken voorafgaand…

  € 8,95
 • Celzout 22 - Calcium Carbonicum - 100 gram
  Celzout 22 - Calcium Carbonicum - 100 gram

  Calcium carbonicum is een opbouwmiddel voor het lichaam, geeft ondersteuning aan botten en nagels. Calcium carbonicum is een belangrijk celzout voor de voedsel-opname en uitscheiding van afvalstoffen. Ondersteunt het…

  € 8,95
 • Celzout 25 - Aurum Chloratum Natronatum
  Celzout 25 - Aurum Chloratum Natronatum

  Aurum chloratum natronatum bevordert een goede nachtrust. Bij overgangsverschijnselen, bij wisselende stemmingen tijdens menstruatiecyclus.

  Ingrediënten per tablet: lactose + aurum chloratum natronatum en als bindmiddel…

  € 8,95
 • Celzout 26 - Selenium - 100 gram
  Celzout 26 - Selenium - 100 gram

  Selenium bevordert het (natuurlijk) afweersysteem en bevordert de inwendige reiniging. Goed en van belang voor het zenuwstelsel, ondersteunt en stimuleert de stofwisseling, bevordert de opname van vitamines.

  Ingrediënten per…

  € 8,95
 • Immuun Vitaal Celzouten mengsel - 100 gram
  Immuun Vitaal Celzouten mengsel - 100 gram

  Immuun vitaal mengsel Sonnenmineral (Celzouten) - 100 gram

  Immuun vitaal mengsel poeder Sonnenmineral. Het immuun vitaal mengsel bestaat uit celzouten nr. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,19,21,28,33.

  Voedingssupplement.
  Gebruik: volgens…

  € 12,50
per pagina
© 2015 - 2022 Cornalijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel