Kastanjeknop Plantspirit Essence

Vorige Artikel 6 van 12 Volgende
€ 13,00 (inclusief btw)


Deze remedie is één van de Plantenspirit Essences.

In de knop van de Paardenkastanje vind je een wereld op zich. In essentie bevindt zich daarin alles wat en wie ze in wezen is. Een winter lang wacht zij ( ik zal het maar 'zij' noemen)in stilte, donkerte en kou en ontwikkelt in zachte kracht zichzelf, niets anders dan zichzelf. Diepgaande processen vragen nu eenmaal altijd om tijd, rust, stilte, duister en zachtheid. Maar als het licht steeds sterker wordt, de warmte lokt en de vogels het leven luidkeels beginnen te bezingen, wacht ze niet langer. De ontkieming gaat over in het grote ontluiken, hét moment van verandering en vernieuwing. een verandering, een metamorfose, die heel diep verscholen in de knop is begonnen als haarzelf en nu als van zelf sprekend naar buiten komt. De tegenkracht van de 14 kleverige, met hars bedekte schubben kunnen de vernieuwing van binnenuit niet langer tegenhouden. Ze doen denken aan de 14 initiaties die Isis moet doorlopen om Osiris te helen. Deze 14 lagen zijn als de afgescheiden delen van onszelf, die we allemaal tegen kunnen komen op weg naar heelheid en bestemming. 
Eenmaal ontloken, door de schubben heen gebroken, wordt zichtbaar dat alles dat naar buiten komt, van binnen allang in potentie aanwezig was. De bladeren, de bloesem, de kastanjes die daaruit ontwikkelen en de nieuwe kastanjebomen als ze op vruchtbare grond zullen neerdalen...Alles is er al, was er al en zal er zijn.
De Kastanjeknop remedie is gemaakt van de ontluikende kastanjeknoppen. Het is een remedie geworden die gaat over het grote ontluiken, het ontvouwen en het ontwaken van je ware zelf. De potentie van het naar buiten brengen, laten zien wie je bent, geboren uit het donker in het licht, dwars door alle tegenwerkende krachten heen. Van zelf sprekend, eenvoudig en snel. Je laat je niet meer afleiden, je valt niet (meer) terug in oude stadia van 'stroperigheid', je bent volledig in het moment. Met al je aandacht beleef je alles van buiten binnen en van binnen buiten. Een nieuwe lente!

© 2015 - 2023 Cornalijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel